Forum dyskusyjne 99Ideas
Strona główna
Forum 99Ideas Internet i social media Spadek zasiegow organicznych na Instagramie wiosna 2026 ktos to obserwuje

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Spadek zasiegow organicznych na Instagramie wiosna 2026 ktos to obserwuje

RE: Spadek zasiegow organicznych na Instagramie wiosna 2026 ktos to obserwuje

Prowadze konta dla czterech marek i od marca widze wyrazny spadek reachu organicznego na Instagramie, srednio o 20 do 30 procent przy tej samej czestotliwosci publikacji. Reels trzymaja sie lepiej niz statyczne posty ale i tak slabiej niz na jesieni. Zastanawiam sie czy to zmiana algorytmu czy ogolne zmeczenie odbiorcow platforma. Ktos z was prowadzacy konta widzi podobny trend i czym to ratujecie.
Odpowiedz

agnieszka u mnie na malym koncie tez spadek ale ja zawsze zwalalam to na to ze nieregularnie wrzucam. Reels owszem ciagna wiecej ale ostatnio nawet one slabiej. Probuje wiecej stories z ankietami bo to podobno karmi algorytm zaangazowaniem. ciekawe czy u wiekszych kont to samo widac wiec dobrze ze piszesz
Odpowiedz

u mnie na profilu z grafikami tez mniej wyswietlen ostatnio, mysle ze ludzie po prostu mniej scrolluja albo przeszli na tiktoka. karuzele jakos sie jeszcze trzymaja u mnie lepiej niz pojedyncze posty, moze warto sprobowac
Odpowiedz